Національна школа суддів України

Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними

16 вересня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації провела тренінг для місцевих загальних судів на тему: “Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними”

Тренінг модерувала викладач-науковий консультант Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Харківської області у відставці Лілія Гуцал. У вступному слові вона зазначила, що метою навчального заходу є надання суддям практичних порад для набуття знань, умінь і практичних навичок розгляду та вирішення справ, пов’язаних з недійсністю правочинів.            

У ході тренінгу Лілія Гуцал акцентувала увагу суддів на процесуальних аспектах розгляду справ про визнання правочинів недійсними. Викладач-тренер обговорила із суддями актуальні питання щодо визнання недійсними правочинів, пов’язаних з обігом нерухомості, зокрема невідповідності волі та волевиявлення сторони правочину як підстави його недійсності. Також було порушено важливе питання стосовно наслідків вчинення правочину за межами дієздатності.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.