Національна школа суддів України

Особливості розгляду спорів, що виникають із договорів страхування

11 жовтня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників тренінгу для суддів господарських судів першої та апеляційної інстанцій “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”.

Засідання відкрив викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, який підкреслив необхідність зосередження уваги на судовій практиці у сфері страхових відносин та виділення окремих частин підготовлених матеріалів для самостійного опрацювання суддями.

Судді–розробники Ірина Кондратова, Борис Грек, Олеся Дупляк й Інна Отрош презентували інтерактивні мінілекції з використанням презентацій Power Point, практичні завдання з використанням інтерактивних методів, зокрема, ситуативні задачі та питання для дискусій за тематикою курсу: “Регрес. Суброгація. Позовна давність”, “Особливості розгляду справ, що виникають із договорів страхування”, “Порядок і умови здійснення страхових виплат та страхового відшкодування”.

Матеріали тренінгу значною мірою сприятимуть удосконаленню вмінь і навичок суддів господарських судів як першої, так і апеляційної інстанцій під час врахування юридичних позицій, висновків та застосуванні принципів і норм матеріального права, які регулюють правовідносини страхування та відповідності обраних способів захисту встановленим вимогам законодавства.

Учасники засідання обговорили та схвалили підготовлені матеріали тренінгу для апробації, яку заплановано на 27 листопада 2019 року.