Національна школа суддів України

Особливості розгляду справ про спадкування

9 квітня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації проводить тренінг для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості розгляду справ про спадкування”    

Тренінг відкрила модератор – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Галина Юровська. У вступному слові вона зазначила, що справи про спадкування традиційно належать до складних категорій цивільних справ. Метою тренінгу є з’ясування та вирішення проблемних питань, з якими зустрічається сьогодні судова практика при розгляді справ про спадкування.

Виступ Галини Юровської був зосереджений на огляді законодавства, яке регулює питання спадкування. Викладачі (тренери) – судді Світлана Голуб, Стелла Цибізова, Андрій Потапенко розкрили важливі питання щодо порядку звернення до суду із заявами стосовно спадкування, види судових проваджень у справах спадкування. Жваво пройшов розгляд питання доказів і доказування у справах відносно спадкування. Тренери зініціювали обговорення особливості розгляду окремих категорій спадкових справ. Окрема увага викладачами була приділена особливості написання судових рішень у справах щодо спадкування.

Тренінг насичений практичними вправами, виконанням інтерактивних завдань та опрацюванням відповідей під час експрес-опитування.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.