Національна школа суддів України

Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку

30 січня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України провела семінар-практикум для суддів апеляційних господарських судів “Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку”.

Вітальними словами захід відкрив начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який наголосив, що ефективне функціонування фінансової та банківської системи є запорукою стабільного розвитку економіки країни. У ході семінару судді отримають необхідні знання та практичні навички для ефективного вирішення судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку.

Модератор заходу – Володимир Гевко та викладачі  Павло Горбасенко, Олена Коротун, Ярослав Маринченко, Андрій Черногуз є досвідченими, висококваліфікованими суддями-тренерами, які мають знання, досвід із цієї тематики. Викладачі залучили суддів до обговорення важливих питань щодо видів та характеристики спорів зазначених категорій справ, що пов’язані з виведенням банків з ринку. Доповідачі детально зупинились на розмежуванні юрисдикції (досудове врегулювання судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку). Вони запропонували до розгляду особливості спорів, що виникають із кредитних правовідносин. Обговорення кожної теми семінару-практикуму завершувалось оглядом судової практики та практики Європейського суду з прав людини. Судді поглибили знання та дізналися про досягнення зі світового досвіду.

Жвавий інтерес суддів викликали практичні завдання, а формат загального обговорення висвітлених тем дав можливість суддям обговорити актуальні питання, що стосуються виведення банків із ринку.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.