Національна школа суддів України

Особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність

19 травня 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом міста Києва проведено семінар для працівників апарату Апеляційного суду міста Києва на тему: “Особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність. Етичні та психологічні аспекти такого спілкування. Порядок супроводу таких осіб та інших маломобільних груп населення в суді. Дії працівника апарату суду в разі проявів різкого погіршення самопочуття відвідувача або працівника суду”.

Для проведення семінару викладачем запрошено суддю Авдіївського районного суду Донецької області Панченко Олену Олександрівну

Розпочинаючи роботу семінару, викладач звернула увагу на особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність. Багато уваги було приділено етичним та психологічним аспектам такого спілкування. Не залишилось осторонь питання щодо дій працівника апарату суду в разі проявів різкого погіршення самопочуття відвідувача або працівника суду.

Під час семінару учасники мали змогу переглянути цікаву, змістовну презентацію, у якій продемонстровано можливості людей з інвалідністю, їх досягнення та успіхи. На практичних заняттях слухачі відпрацьовували супровід людей з вадами зору. Під час роботи в малих групах було обговорено технічні можливості полегшення доступу відвідувачів з обмеженими можливостями до приміщень суду.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.