Національна школа суддів України

Оновлення тренінгових матеріалів з адміністративного судочинства

24–25 січня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України провела засідання групи розробників курсів для спеціальної підготовки з адміністративного судочинства “Особливості провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інших суб’єктів владних повноважень”, “Особливості провадження у справах, пов’язаних з виборчим процесом, процесом референдуму”, “Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби, приватного виконавця” та “Написання судових рішень в адміністративному судочинстві”.

На цьому засіданні розробники ознайомилися із презентаціями оновлених матеріалів курсів, практичних завдань і додатків до них.

Модератор цих засідань викладач–науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький звернув увагу на необхідність використання у тренінгах практики Верховного Суду та оновлення відеоматеріалів тренінгів.

Олександр Терлецький додатково проінформував присутніх про нові тенденції Національної школи суддів України щодо удосконалення форм і поглиблення змісту підготовки суддівських кадрів. При цьому він наголосив, що актуальним є розробка, підготовка та викладання стандартизованих лекцій для суддів і підготовка курсів з адміністративного судочинства у форматі дистанційного навчання.

Участь у засіданні взяли судді Сергій Глазько, Василь Даценко, Олег Ляшко, Андрій Жук, Вікторія Хрущ, Ганна Лебедєва, Олександр Кукоба, Світлана Серга, Олена Ганечко, Ірина Борисенко, Сергій Чумак, Зоряна Лунь, Олександр Сасевич, Михайло Гуцал, Діана Гнап, Олег Кравців,Олена Ковальчук, Яна Макаренко, Олена Луніна, Любов Гончар, Олена Терлецька, Ірина Косцова, головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки Наталія Буряк та викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова.

Координатор блоку з адміністративного судочинства Олександр Терлецький повідомив, що розпочато формування розкладу спеціальної підготовки з адміністративного судочинства, яка розпочнеться із 29 березня та буде тривати до 16 квітня та закликав тренерів заздалегідь планувати свій робочий у поєднані з викладацькою діяльністю.

Під час підведення підсумків засідань було відзначено плідну командну роботу розробників тренінгів.