Національна школа суддів України

Особливості судових експертиз

8 травня 2020 року  Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України провело семінар в онлайн режимі для  суддів місцевих та апеляційних судів на тему: “Особливості судових експертиз. Проблемні питання їх призначення і проведення ”.

Відкриваючи вебінар, заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Національна школа суддів України Тетяна Аілінчій привітала учасників та зауважила, що регіональне відділення працює у форматі онлайн і вживає заходів щодо безперервності процесу суддівської освіти.

У семінарі взяли участь судді із 14 областей України.

Очільниця амбулаторної судово–психіатричної експертної комісії Чернівецької обласної психіатричної лікарні Жанна Васкан та завідуючий відділенням судово–медичної криміналістики Чернівецького обласного бюро судово–медичної експертизи, кандидат медичних наук Мирослав Вацик обговорили з учасниками актуальні питання щодо особливостей судових експертиз. У своїх презентаціях викладачі  детально зупинилась на особливостях психіатричної експертизи підозрюваного, обвинуваченого, призначення  судово–медичних та судово–психіатричних експертиз у кримінальних та цивільних справах.

На питаннях оцінки судом висновків судових експертиз у цивільних  справах детально зупинилась суддя Чернівецького апеляційного суду  Наталія Половінкіна.

Судовий експерт–будівельник Римма Юзвенко зосередила увагу на проблемних аспектах призначення та проведення земельної–технічної і  земельно–оціночної  судових експертиз.

В онлайн режимі  виступила зі своєю презентацією судовий експерт– економіст  Олена Родич, яка розповіла про об'єкти і  основні завдання судово–економічної експертизи.

Викладачі відповідали на всі запитання, які виникали у процесі інтерактивного заняття.