Національна школа суддів України

Особливості вимог антикорупційного законодавства

23 березня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно із Всеукраїнською громадською організацією “Асоціація адміністративних суддів” проводить семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему: “Практичні питання застосування норм сучасного антикорупційного законодавства у професійній діяльності”.

У семінарі бере участь 21 суддя.

Вітальними словами захід відкрив директор регіонального відділення Олександр Мартиненко, який  представив викладачів та подякував заступнику голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, голові Дніпропетровського відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації “Асоціація адміністративних суддів” та судді, кандидату юридичних наук Роману Голобутовському за допомогу в організації і проведенні семінару.

Для проведення міні-лекції на тему: “Відображення доходів і видатків суб’єктів декларування в е-деклараціях” запрошено головних спеціалістів  Національного агентства з питань запобігання корупції Григорія Мартиненка і Юрія Ріпика.

Про кримінальну та адміністративну відповідальність за неподання, несвоєчасне подання е-декларації або в разі виявлення в ній недостовірних відомостей та про судову практику розгляду справ цієї категорії розповів начальник сектору протидії корупції Управління захисту економіки в Дніпропетровській області  департаменту захисту економіки Національної поліції України, майор поліції  Павло Грибачов.

Учасники семінару обговорять типові помилки під час заповнення декларації та  отримають змістовні відповіді на свої запитання.

За підсумками семінару відбудеться анкетування щодо якості проведення заходу. Кожному судді, який взяв участь в семінарі, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програм семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.