Національна школа суддів України

Особливості впровадження та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

25 листопада 2020 року Національна школа суддів України за допомогою програми ZOOM провела онлайн семінар для працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Підсистема “Електронний суд” та модуль “Електронний кабінет” як складові ЄСІТС. Особливості функціонування з автоматизованою системою документообігу суду”.

Навчальний захід проведено за участі начальника відділу супроводу онлайн сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадима Коваля.

На початку семінару доповідач ознайомив учасників із особливостями, перспективами та проблемними питаннями впровадження в дію всіх складових Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Першу частину семінару було присвячено обговоренню питань роботи працівників апаратів судів у електронному кабінеті секретаря судових засідань, особливостям сканування та прикріплення документів,  аудіо-, відеофайлів та файлів різних форматів до електронної справи  залежно від порядку і способу їх подачі та надходження до суду.

Викладач наочно, за допомогою тестової версії електронної програми, продемонстрував можливості окремих функціоналів програми “Д-3”, алгоритми дій, пов’язані із надходженням документів/файлів по справах, їх прикріпленням до справ, редагуванням та оформленням відповідно до чинних інструкцій. Також було зосереджено увагу на типових помилках, які може видавати програмне забезпечення, зокрема через некоректні дії користувачів.

Вадим Коваль обговорив особливості  модулів “Електронний кабінет” та “Електронне діловодство”, проблемні питання роботи з електронною справою, обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу, надсилання повідомлень, судових повісток та інших процесуальних документів, на практичних прикладах проаналізував порядок роботи з шаблонами електронної програми.

На завершення семінару викладач відповів на актуальні питання учасників та висловив надію, що  семінар цієї тематики допоможе працівникам апаратів судів опанувати усі можливості ЄСІТС для використання їх у своїй роботі.