Національна школа суддів України

Особливості якісного судового управління

17 травня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення тижневої онлайн–підготовки та підвищення рівня кваліфікації начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів судів.

Розпочала проведення онлайн–занять заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова, яка доповіла програму та порядок проходження онлайн–підготовки та підвищення рівня кваліфікації.

Психологиня відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Анжеліка Фарафонова провела презентацію щодо психологічних особливостей професійного вигорання працівників апаратів судів, знайомства з техніками безконфліктного спілкування та керування конфліктом.

Начальник Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби Володимир Мельник доповість питання порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців системи правосуддя, а також щодо складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності та професійного навчання державних службовців.

Принципи роботи в ЄСІТС детально роз’яснить начальник відділу супроводу онлайн–сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Зі змінами та доповненнями в українському правописі ознайомить завідувачка кафедри мовної підготовки Одеського державного університету внутрішніх справ, кандидатка філологічних наук Олена Ситько.

Актуальні питання законодавства про працю та державну службу висвітить  Тарас Лукаш, начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області.

Як має відбуватися спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність розкриє суддя, докторка філософії Людмила Юхтенко. Суддя, кандидатка юридичних наук Елла Катаєва зупиниться на гендерних аспектах в роботі суду.

Керівниця апарату суду Інна Німас  обговорить низку питань щодо організації діяльності канцелярії з виконанню покладених на неї задач і функцій; прийому, реєстрації та розподілу кореспонденції, що надходить до суду; виконання Інструкції з діловодства щодо всіх категорій справ; забезпечення  безперервної  роботи  суду  в  умовах надзвичайних  ситуацій і порядок дій працівників апаратів судів у надзвичайних ситуаціях.

Ефективне управління часом, правильне планування та досягнення мети включено до презентації Наталі Піроженко, кандидатки наук з державного управління.

Основи професійної етики працівників апаратів судів буде презентувати суддя, кандидатка юридичних наук Олена Фонова.

Інноваційні форми та методи, спрямовані на ефективне, якісне управління відділом суду запропонує у своїй презентації керівниця апарату суду Ольга Пасічник.

Начальники та заступники начальників структурних підрозділів апаратів судів у ході підготовки зможуть удосконалити свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.