Національна школа суддів України

Оволодіння основами ефективного спілкування

4–8 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Підготовка цієї категорії працівників апаратів судів розпочалася інтерактивною презентацією з мистецтва правового письма та процесуального документування, нових стандартів судово–процесуального документування, який провела головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Оксана Кабиш. Інтерактивне заняття з етичних основ поведінки працівників апаратів судів провела заступник начальника управління–начальник відділу правової експертизи Державної судової адміністрації України Тетяна Опанасюк.

У ході підготовки помічники суддів оволодіють основами ефективного спілкування в професійній діяльності на тренінгу, викладачем якого є провідний науковий співробітник відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кризовий психолог, фахівець з травмафокусованої психотерапії Надія Голембієвська.

Про основи тайм–менеджменту та методики оптимізації робочого часу, побудову стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку, запобігання професійному вигоранню слухачки та слухачі дізнаються під час інтерактивного заняття, тренером якого є суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко. На цьому тренінгу із забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій, помічники суддів розглянуть підготовлені відеоролики та обговорять алгоритм дій під час виникнення кризових ситуацій у суді.

Суддя господарського суду Тернопільської області  Володимир Гевко є тренером тренінгу, на якому  слухачки та слухачі детально вивчать питання про  підвідомчість та підсудність справ, що виникають із корпоративних відносин, набуття, передачі та припинення корпоративних прав, захист майнових корпоративних прав. Після кожної презентації працівники апаратів судів в малих групах та індивідуально виконають практичні вправи.                    

В учасників та учасниць тренінгу є можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у вирішенні ситуативних завдань та отримати відповіді на актуальні для них запитання.

На практичному занятті тренера–інструктора з надання медичної допомоги Івана Павлишина, працюючи в малих групах, працівники апаратів судів вчаться надавати домедичну допомогу відвідувачам суду, приводити потерпілу особу у відновне положення до прибуття бригади швидкої допомоги, розрізняти перші ознаки гострих захворювань.