Національна школа суддів України

Ознайомлення із практикою виконання судових рішень

14 травня 2019 року розпочалися візити слухачів і слухачок спеціальної підготовки кандидатів на посади суддів до підрозділів державної виконавчої служби.

У місті Харкові перший день візитів розпочався із зустрічі  кандидатів і  кандидаток на посади суддів із керівництвом Головного територіального управління юстиції в Харківській області.

У ході зустрічі начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко,  начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Олег Селіванов, керівники районних відділів державної виконавчої служби ознайомили майбутніх суддів із організаційною структурою та системою, правовими засадами створення та діяльності цих органів.

Разом з тим слухачі та слухачки мали можливість поспілкуватись безпосередньо із особами, які здійснюють примусове виконання судових рішень,

Задля більш детального ознайомлення з роботою органів державної виконавчої служби 15 травня 2019 року візит продовжиться безпосередньо до районних відділів державної виконавчої служби в місті Харкові.

За результатами проведення таких візитів майбутні володарі мантій ознайомляться на практиці із процесуальними документами, що приймаються державними виконавцями під час здійснення виконавчого провадження, обговорять підстави зупинення судом вчинення виконавчих дій, підстави для прийняття рішення суду  про відстрочку  або розстрочку виконання рішення тощо.