Національна школа суддів України

Ознайомлення із широким спектром суддівської діяльності

21–22 грудня 2018 року з метою ознайомлення із ходом стажування кандидатів і кандидаток на посади суддів в господарських судах  директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець відвідав господарські суди Миколаївської та Херсонської областей.

Сім кандидаток на посади суддів проходять стажування в господарському суді Миколаївської області. Адаптацію майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя в цьому суді здійснюють судді–наставники: Марина Мавродієва, Ольга Смородінова, Наталія Семенчук і Сергій Коваль, які пройшли в Національній школі суддів України тренінг для коучів.

Суддя господарського суду Херсонської області Любов Немченко працює з трьома кандидатами на посаду судді.

Директор Валерій Левенець провів зустрічі із очільниками судів, суддями–коучами та майбутніми суддями. У процесі таких зустрічей кандидати та кандидатки на посади суддів ділились позитивними враженнями від організації процесу стажування, обговорювали питання щодо написання рішень у господарських справах.

Валерій Левенець зауважив, що раніше такої можливості в майбутніх суддів не було.  Практичний досвід судді отримували вже під час роботи. Тому він порадив слухачам і слухачкам користуватися наданою можливістю та знайомитися з якомога ширшим спектром суддівської діяльності.