Національна школа суддів України

Ознайомлення з міжнародним досвідом організації підготовки суддів в умовах пандемії

1 жовтня 2020 року під керівництвом проректора з науково-дослідної роботи Наталії Шукліної відбулася нарада з обговорення актуальних питань першого із серії вебінарів “Доступ до навчання – підготовка суддів по-новому”, організованого і проведеного 24 вересня в режимі онлайн Міжнародною організацією суддівської освіти (IOJT) та Національним суддівським інститутом (Канада), щодо досвіду роботи навчальних інституцій світу, набутого у період пандемії короновірусу.

У нараді в режимі офлайн і онлайн взяли участь начальники відділів Національної школи суддів України та наукові працівники цих відділів, а також директори та заступники директорів регіональних відділень.

Під час наради учасники ознайомилися із досвідом використання дистанційних форм навчання Суддівського коледжу (Англія і Уельс), про який розповіли Тетяна Фулей, Тетяна Пустовойтова та Олександр Іщенко – учасники наради.

Були представлені підходи, які використовуються коледжем при розробці програм заходів, форми, засоби та інструменти реалізації програм, командна робота при підготовці й здійсненні навчання.

Окрема увага була приділена формуванню змістовної частини програм та методам її реалізації з варіюванням різних можливостей інтерактивного навчання, внутрішнім і зовнішнім можливостям діджиталізації, інтерактивному опитуванню, практичним рекомендаціям колег щодо врахування відмінностей між очним і дистанційним навчання та використанням тих підходів й часових меж тривалості підготовки, які забезпечать максимальний ефект.

В ході наради її учасники обговорили досвід підготовки колег із Великобританії та можливості впровадження сучасних елементів навчання в практику Національної школи суддів України.