Національна школа суддів України

Парламентські слухання на тему: “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”

6 листопада 2019 року у Верховній Раді за підтримки Ради Європи розпочалися парламентські слухання “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”.

На початку засідання учасники ушанували хвилиною мовчання пам'ять журналістів, які загинули  під час виконання своїх професійних обов’язків.

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк відкрила парламентські слухання і зазначила: “Сьогоднішні слухання присвячені напрацюванню ефективних механізмів формування і реалізації державної інформаційної політики в Україні та вирішенню проблем безпеки діяльності працівників засобів масової інформації”.

Головуюча надала слово для виступу голові Комітету з питань свободи слова Нестору Шуфричу, який розповів про ситуацію, що склалася із безпекою журналістів в Україні.

Слово мав журналіст Укрінформу Роман Сущенко. Він наголосив на важливості безпеки для забезпечення повноцінної і ефективної роботи журналістів та зупинився на необхідності розслідування злочинів проти журналістів.

Також заплановано виступи міністра культури Володимира Бородянського, представників медіаорганізацій та журналістів провідних каналів.

Від Національної школи суддів України в заході взяли участь працівники відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, кандидати юридичних наук  –  начальник відділу Оксана Шамрай, заступник начальника відділу Олександр Іщенко та головний науковий співробітник Олександр Кравчук.