Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів у період карантину

11 вересня 2020 року Національна школа суддів України провела загальноукраїнський онлайн семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему: “Проблемні питання розгляду справ про поділ майна подружжя”.

Модератор семінару – заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій привітала учасників та зауважила, що діяльність Національної школи суддів України спрямовано на підготовку висококваліфікованих суддівських кадрів і регіональне відділення вживає всіх заходів щодо безперервності процесу суддівської освіти.

Семінар розпочала суддя  Верховного Суду в Касаційному цивільному суді Ольга Ступак, яка відзначила актуальність цього навчального заходу та,  використовуючи презентацію PowerPoint, зосередила увагу суддів на проблемних аспектах розгляду цивільних справ, пов'язаних із поділом майна подружжя, а також дала  вичерпні відповіді на всі запитання слухачів.

Також семінар провели судді Чернівецького апеляційного суду  Ігор Лисак та Наталія Половінкіна, суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, кандидат юридичних наук   Василь Даценко та викладач Чернівецького національного університету  ім. Ю. Федьковича, кандидат юридичних наук  Наталія Процьків, яка розповіла про науковий підхід до цивільно–правової проблеми поділу майна подружжя.

 Під час семінару судді обговорили процесуальні питання щодо розгляду справ про поділ майна подружжя в контексті необхідності визначення вартості майна, про поділ майна в іпотеці, поділ майна подружжя, придбаного в кредит, а також проблемні аспекти розгляду справ щодо стягнення боргів з подружжя (кредит, позика по розписці).