Національна школа суддів України

Перше установче засідання Науково-консультативної ради при Голові ВРУ

21 січня 2022 року в місті Києві ректор Микола Оніщук узяв участь у першому установчому засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України. Під час засідання члени Науково-консультативної ради обговорили організаційні питання, обрали заступника голови та вченого секретаря.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив сподівання, що діяльність Науково-консультативної ради матиме характер системності. Він зазначив, що раніше до її складу увійшли майже 100 фахових, авторитетних науковців і практиків у сфері права, які допомагатимуть у розробці важливих законопроєктів.

Спікер Парламенту водночас наголосив, що діяльність Науково-консультативної ради – це добровільна робота на благо України та українського законодавства. І він зацікавлений у тому, щоб це був потужний орган, а не просто галочка для звіту. “Нас поєднує спільна ідея. Ми прагнемо вперше, за 30 років незалежності України, запропонувати суспільству логічний розвиток українського законодавства й підвищити якість законодавчих актів України ”, – підкреслив Руслан Стефанчук.

Крім того, у межах роботи ради планується напрацювання наукової концепції розвитку законодавства за різними галузями.