Національна школа суддів України

Перші кроки реалізації нового проекту Ради Європи “Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні”

24 жовтня 2019 року в.о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська взяли участь у заході з нагоди офіційного відкриття проекту Ради Європи “Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні” та у першому засіданні Керівного комітету цього проекту. 

З вітальними словами до учасників звернулися директор з прав людини Генерального Директорату прав людини і верховенства права Ради Європи Крістоф Пуарель, Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська та заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Учасникам було презентовано новий проект загалом, та основні напрямки його діяльності зокрема, а саме:

-         захист соціальних прав людини в Україні

-         забезпечення соціальних прав як складова Програми дій Уряду

-         права людей з інвалідністю до статті 15 Європейської соціальної хартії (ЄСХ)

-         права людей літнього віку відповідно до статті 23 ЄСХ

-         права дітей відповідно до статей 7 і 17 ЄСХ.

У рамках засідання Керівного комітету проекту було представлено короткий огляд стану справ і планів проекту, законодавчі ініціативи у сфері захисту соціальних прав людей та пріоритети Міністерства соціальної політики України у сфері діяльності проекту.

Учасники мали можливість під час дискусії висловити своє бачення щодо перспектив розвитку співпраці у рамках реалізації проекту в контексті діяльності власної установи.