Національна школа суддів України

Перший онлайн вебінар для наставників

22 травня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Проєктом ЄС “ПРАВО-JUSTICE”, який представляла міжнародна експертка Анна Адамська–Галант, провела перший онлайн вебінар для суддів–наставників “Передача суддівського досвіду: методологія та практика” на платформі Zoom. 

Онлайн вебінар мав три сесії. Першу сесію вебінару “Методологічні аспекти взаємодії судді–наставника та стажиста.  Планування. Тайм–менеджмент” провела суддя Деснянського районного суду міста Києва         Валерія Бабко.

Під час своєї презентації Валерія Бабко поділилася своїм досвідом взаємодії зі стажистами й особливу увагу звернула на організацію планування  роботи наставника в ході проведення стажування.

Наступна сесія вебінару була присвячена досвіду Національної школи суддів України в організації та проведенні наставництва, а також порівнянню національного та міжнародного досвідів. Спікеркою на цій сесії була суддя Конституційного Суду України Галина Юровська.

Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, провів інтересну сесію щодо психологічних аспектів взаємодії наставника та кандидата на посаду судді.

Модератором вебінару виступив проректор Володимир Мазурок, який влучно та вчасно надавав відповідні коментарі та забезпечував тайм– менеджмент заняття.

Після кожної сесії європейські експерти Проєкту Отілія Стефанія Пакурарі та Драгомір Йорданов надавали коментарі та відповідали на питання суддів, що надходили в чаті. Експерти відзначили високу якість виконаної роботи та професіоналізм розробників тренінгу.

Участь у вебінарі взяли 26 суддів місцевих судів усіх юрисдикцій, які вже мають практичний досвід наставництва.  Голосуванням у ході зворотного зв’язку всі учасники та учасниці вебінару підтвердили його корисність, інтерактивність і безпосередність.