Національна школа суддів України

Перспективи розвитку професіоналізму у пробації

8 грудня 2021 року проректор Наталія Шукліна взяла участь у нетворкінгу “Студії професійного розвитку персонал. Психологія без парканів”, організованого Державною установою “Центр Пробації” спільно з Проєктом NORLAU “Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні” та Незалежною асоціацією психологів (IAP).  

Онлайн–захід відкрили директор Державної установи “Центр Пробації” Олег Янчук, заступниця начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Наталія Рибалка, проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та керівник управління пробації у Норвегії, експерт з питань пробації проєкту Пробації NORLAU “Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні” Гейр Йенсен.

Наталія Шукліна висловила вдячність за співпрацю проєкту NORLAU та Державній установі “Центру пробації” та вказала на її результати. Національною школою суддів України вже підготовлено три навчальні курси для суддів та кандидатів на посаду суддів з питань пробації у кримінальному судочинстві. На наступний рік заплановано посібник для суддів першої інстанції, кандидатів на посаду судді та працівників апаратів судів “Роль пробації у кримінальному судочинстві України”.

Участь у нетворкінгу також взяли головна наукова співробітниця відділу “Тестологічного центру”, керівниця навчальних курсів з питань пробації Єлизавета Ковтюк, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк та провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічного центру” Анна Швець.