Національна школа суддів України

Підбиття підсумків vs підготовка до наступного онлайн вебінару

1 червня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Проєктом Європейського Союзу “ПРАВО–Justice” провели засідання міжнародної групи, у ході якого обговорили результати онлайн вебінару для суддів–наставників “Передача суддівського досвіду: методологія та практика”, який було проведено 22 травня 2020 року на платформі Zoom.

В обговоренні взяли участь проректор Володимир Мазурок, суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, суддя Деснянського районного суду міста Києва Валерія Бабко, працівники Національної школи суддів України Ольга Шаповалова,  Тетяна Пустовойтова, Олександр Коротких, Андрій Маслюк, Діана Сніцаренко, Тамара Закревська, Світлана Нечипоренко,  європейські експерти Проєкту Анна Адамська–Галант, Отілія Стефанія Пакурарі та Драгомір Йорданов.

Модератор проведеного вебінару Володимир Мазурок презентував узагальнені результати опитування суддів, які були учасниками й учасницями вебінару щодо їхніх оцінок актуальності тематики; практичної спрямованості матеріалів заняття; методів, які використовувались викладачами; оцінювання роботи самих викладачів, а також досягнення очікувань суддів. Переважна більшість виставлених анонімних оцінок були високими.

Експерти та викладачі, які безпосередньо були задіяні у викладанні матеріалу, працівники, які забезпечували заняття й були спостерігачами на вебінарі, поділилися своїми враженнями від нього та надали поради щодо вдосконалення окремих елементів для врахування при підготовці наступного вебінару, який буде проведено 22 червня  2020 року.

Учасники й учасниці зустрічі обговорили наповнення дистанційного курсу для суддів–наставників та запланували розробку відповідного методичного посібника для використання наставниками під час спілкування як з кандидатами на посаду судді, так і суддями на початку їхньої суддівської кар’єри.