Національна школа суддів України

Підготовка керівників апаратів місцевих та апеляційних судів

04-08 квітня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

Відкрив підготовку  начальник відділу підготовки працівників апаратів судів  Національної школи суддів України Віктор Лисак, який  ознайомив присутніх із програмою та побажав ефективних результатів під час проходження навчання.

Для проведення підготовки запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко, головного наукового співробітника  національної школи суддів України, доцента кафедри правосуддя Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата юридичних наук Наталію Ахтирську, начальника управління забезпечення взаємодії із засобами масової інформації та видавничої діяльності Верховного Суду України Катерину Вороненко, начальника відділу судової статистики управління вивчення судової практики та судової статистики Вищого адміністративного суду України Олену Тимченко, начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега Цимбалюка та інших фахівців і науковців.

Під час підготовки Наталія Ахтирська зверне увагу керівників апаратів судів на першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Олена Панченко  поділиться методами ефективного управління, розкриє роль та функції керівника в колективі, надасть поради ефективного лідерства, надання якісних судових послуг (вміння спілкуватись з відвідувачами суду, вирішувати напружені та конфліктні ситуації, зниження рівня агресії) та  ведення судового менеджменту. 

Катерина Вороненко ознайомить слухачів із практикою в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

Цікавим та корисним для учасників підготовки буде  заняття Олени Тимченко, яка демонструючи відеоролік, розповість про удосконалення  навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами, та обговорить психологічні особливості взаємодії  працівників апаратів судів із людьми з інвалідністю.

Олег Цимбалюк  зверне увагу на умови та порядок прийняття на  державну службу та її проходження в судах, основи управління кадрами, розкриє проблеми кадрового менеджменту, надасть рекомендації щодо створення та утримання блискучих кадрів в судах.

Повний текст програми підготовки  керівників апаратів  місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.