Національна школа суддів України

Підготовка новопризначених суддів

23–27 січня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Підготовку проходять судді місцевих загальних судів Волинської, Донецької,  Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Рівненської  областей.

Відкриваючи підготовку, директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна звернула увагу на те, що новий навчальний рік у регіональному відділенні розпочався з підготовки суддів, які були призначенні на посаду в перехідний період судової реформи та склали присягу у грудні 2016 року. Директор ознайомила суддів із тижневою програмою підготовки та  наголосила, що протягом тижня судді братимуть участь у тренінгах на такі теми:

  • “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”;
  • “Докази і доказування у кримінальному судочинстві”;
  • “Захист права власності у світлі статті 1 Першогопротоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”.

Для проведення підготовки запрошено суддів  Апеляційного суду Львівської області Оксану Калиняк, Ігоря Стельмаха та Ярослава Левика, суддю Апеляційного суду Львівської області у відставці Ігоря Бермеса, суддю Апеляційного суду Закарпатської області у відставці Лілію Симаченко, суддю господарського суду Львівської області Тараса Рима, суддю, голову Бродівського районного суду Львівської області Ольгу Бородійчук, суддю Сихівського районного суду м. Львова Ольгу  Бойко, суддю Стрийського міськрайонного суду Львівської області Вікторію Бучківську і доцента кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Тамару Дудаш, з якою судді удосконалять свої знання з українського ділового мовлення та проаналізують найбільш поширені помилки під час підготовки процесуальних документів.