Національна школа суддів України

Підготовка помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів

31 жовтня – 4 листопада 2016 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Для проведення підготовки запрошено науковців, працівників Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області, суддів місцевих та апеляційних судів тощо.

Підготовку розпочато з інтерактивного тренінгу з вивчення ділового українського мовлення. Кандидат філологічних наук, доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров обговорить зі слухачами сучасні тенденції українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, ознайомить із вимогами укладання процесуальних документів та особливостями їх мовного оформлення.  Помічники суддів та консультанти опанують мовні конструкції, сталі вислови тощо.

Ще один тематичний тренінг проведуть суддя Дзержинського районного суду м. Харкова, кандидат юридичних наук Тетяна Штих та суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал. У ході цього тренінгу помічники суддів і консультанти розглянуть антикорупційне законодавство та питання щодо конфлікту інтересів, фінансового контролю, а також ознайомляться з основними аспектами запобігання корупційним проявам та питанням щодо відповідальності за корупційні правопорушення.

Окрім того, Тетяна Штих та суддя, голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко розглянуть зі слухачами процесуальне законодавство.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Людмила Волкова зверне увагу на європейську систему захисту прав людини, обговорить зі слухачами діяльність Європейського суду з прав людини, застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці та ознайомить помічників суддів  і консультантів із роботою програм HUDOC та  HELP, веб-сайту Міністерства юстиції України та інших корисних веб-сайтів із пошуку рішень ЄСПЛ.