Національна школа суддів України

Підготовка працівників апаратів місцевих загальних судів відповідальних за ведення архівної справи

20 квітня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку працівників апаратів місцевих загальних судів відповідальних за ведення архівної справи.

Для проведення підготовки запрошено начальника відділу забезпечення доступу до судових рішень, звернення їх до виконання та архівної роботи Апеляційного суду міста Києва Олену Журавель.

Під час навчання викладач звернула увагу працівників апаратів місцевих загальних судів, відповідальних за ведення архівної справи на специфіку та особливості організації роботи архіву суду, фонди архіву суду на паперових та електронних носіях. Ознайомила учасників підготовки з нормативною базою відповідно до якої здійснюється ведення обліку документів в архівній установі і забезпечення збереженості архівних документів. Розповіла про порядок ведення основних облікових документів: книги надходження та вибуття документів, списків фондів, справ фонду, описів справ, реєстрів описів. Олена Журавель ознайомила слухачів із практикою в організації роботи з номенклатурою справ установи.

Заняття були цікавими, змістовними та актуальними. У подальшому, Національна школа суддів України планує провести серію навчальних заходів на дану тематику з метою удосконалення роботи працівників апаратів судів, відповідальних за ведення архівної справи в суді.  

Повний текст програми підготовки  працівників апаратів  місцевих загальних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.