Національна школа суддів України

Підготовка секретарів судів онлайн

1–4 червня 2020 року Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України в онлайн режимі проводить підготовку старших секретарів та секретарів судів  місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник, який  ознайомив слухачів із програмою навчального заходу.

Під час підготовки слухачі ознайомляться із відеопрезентацією заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Андрія Маслюка та головного спеціаліста цього відділу Анжеліки Фарафанової.

Суддя Чернівецького апеляційного суду Ігор Лисак зосередить увагу на дотриманні порядку перевірки працівниками суду зарахування судового збору до бюджету та на застосуванні Закону України “Про судовий збір”.

Лекцію щодо особливостей виконання рішення суду чи судового наказу в цивільній справі  презентує головний спеціаліст судової роботи та міжнародної правової допомоги південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Івано-Франківськ) Ірина Лунга.

Працівники апаратів судів прослухають лекції судді-викладача, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрія Колотила, під час яких ознайомляться з першочерговими заходами органів державної влади в реалізації щодо Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцент, кандидат філологічних наук  Оксана Кабиш допоможе учасникам підготовки удосконалити свої уміння та  навички  щодо українського ділового мовлення.

Про особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судову практику застосування адміністративних стягнень розповість суддя Першотравневого  районного суду міста Чернівців Євген Нестеренко.

Разом із провідним спеціалістом відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрієм Тюфтієм слухачі розглянуть вимоги Закону України “Про  державну  службу”, які пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів суду,  вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, обговорять заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви, отримають відповіді від фахівця на питання, що стосуються  конфлікту інтересів і фінансового контролю.

Головний спеціаліст з інформаційних технологій  Садгірського районного суду міста Чернівців Вадим Макогончук детально зупиниться на змінах до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, на проблемних аспектах впровадження електронного суду та sms–інформуванні учасників судового процесу.

Кожен слухач, який успішно пройде підготовку, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.