Національна школа суддів України

Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення

17–21 листопада 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей  та міста Києва.  

Вітальними словами підготовку відкрив начальник відділу організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Гашицький.

Для проведення підготовки викладачами запрошено заступника начальника управління кадрової роботи Верховного Суду України Ольгу Макаренко, суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко, начальника відділу з питань інформаційних технологій  управління з питань судового діловодства Державної судової адміністрації України Ірину Перебийніс, заступника директора, головного зберігача фондів Державного  архіву Київської області Галину Бойко, головного наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Національної школи суддів України Наталію Ахтирську, начальника відділу по роботі з персоналом Олега Цимбалюка, головного спеціаліста відділу аналітично-методичної роботи та професійного розвитку управління з питань організації діяльності судів Державної судової адміністрації України Катерину Скрипко та викладача Національної школи суддів України та
Оксану
Кабиш.

У перший день підготовки Олександр Гашицький виступив з актуальною та цікавою темою “Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.  Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних”.

Наталія Ахтирська під час своєї доповіді зосередить увагу слухачів на питаннях антикорупційного законодавства. Важливим для спеціалістів кадрового забезпечення буде тлумачення норм антикорупційного законодавства.

Доцільними  будуть лекції Катерини Скрипко, яка розповість про етичні основи судової діяльності, правила поведінки та етику державного службовця.

Ольга Макаренко у своїй доповіді приділить увагу порядку організації проведення спеціальної перевірки щодо кандидатів на посаду державного службовця. Також корисними для  слухачів будуть питання арифметичного та логічного контролю в деклараціях про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця.

Актуальним також буде виступ Олега Цимбалюка щодо організації роботи суду з військового обліку. Викладач ознайомить слухачів із виконанням вимог Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, призначення та звільнення державних службовців, які перебувають на посаді тимчасово – на період відсутності постійного працівника.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.