Національна школа суддів України

Підготовка суддів

У місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України у період з 5 по 9 вересня проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду вперше, а саме: суддів 1-3 років роботи.

Вітальною промовою директор Одеського регіонального відділення НШСУ Валерій Левенець відкрив підготовку та ознайомив її учасників із програмою запланованих заходів. Для проведення навчань запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області: Андрія Дрішлюка, Олега Копіцу, Юліана Кравця, Наталію Грідіну, Альбіну Кадегроб, Руслана Котелевського,  суддю Одеського апеляційного адміністративного суду Ларису Зуєву, суддю Одеського апеляційного господарського суду у відставці  Михайла Сидоренка, суддю господарського суду Одеської області Лілію Грабован, суддю Київського районного суду м. Одеси Володимира Петренка, суддю Малиновського районного суду м. Одеси Володимира Гуревського, адвоката Андрія Фальковського, професора кафедри політології Одеського національного політехнічного університету Аллу Семенову та старшого викладача кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія” Анастасію Кісельову.     

Підготовку буде проведено з використанням інтерактивних методів навчання, за допомогою яких: Андрій Дрішлюк розповість слухачам про проблемні аспекти розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності та розкриє тему провадження у суді першої інстанції.  Олег Копіца проведе заняття щодо антикорупційного законодавства та відповідальності за корупційні правопорушення. Юліан Кравець розкриє тему розгляду цивільних справ про захист честі, гідності та ділової репутації фізичної особи. Щодо проблемних питань судового розгляду кримінального провадження у суді першої інстанції розповість учасникам Наталія Грідіна, а Алла Семенова зверне увагу слухачів на психологічну адаптацію до професії судді, навчить методам запобігання  розвитку професійного вигорання. Анастасія Кісельова  розкриє особливості українського ділового мовлення та мистецтва правового письма. Альбіна Кадегроб зверне увагу учасників на виправдувальний вирок, практику його постановлення та особливості написання. Руслан Котелевський проаналізує із суддями питання підготовчого провадження та його ролі у забезпеченні ефективного і якісного розгляду кримінальної справи.

Крім того, у межах підготовки за окремими програмами будуть проведені два цікаві тренінги з наступним оцінюванням суддів. Так, 6 вересня 2016 року тренінг на тему: “Суддівська етика. Доброчесність” проведуть тренери: Михайло Сидоренко, Володимир Гуревський та Андрій Фальковський. Над темою “Зв’язки з громадськістю у судах” 8 вересня 2016 року із суддями працюватимуть тренери: Лариса Зуєва,  Алла Семенова,  Людмила Грабован та Володимир Петренко. У рамках тренінгів учасники заслухають ряд міні-лекцій, працюватимуть у малих групах та виконуватимуть вправи, орієнтовані на розвиток умінь та формування навичок.