Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів

10 –14 квітня 2017 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Відкриваючи захід, директор регіонального відділення Валентина Коржик зазначила, що програмою підготовки, яку складено  відповідно до стандартизованої програми підготовки суддів місцевих загальних судів, передбачено проведення двох тематичних тренінгів на теми: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини” і “Суддівська етика. Доброчесність”.

Тренінг на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини” проведуть суддя Апеляційного суду Харківської області Віктор Яцина, суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова, суддя господарського суду Луганської області Олена Фонова та суддя  Дзержинського районного суду міста Харкова Денис Цвірюк. Під час тренінгу судді ознайомляться зі змістом та структурою статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, виконають практичні групові та індивідуальні завдання, пройдуть тестування за допомогою клікерів.

Для проведення тренінгу на тему: “Суддівська етика. Доброчесність” запрошено суддю Харківського апеляційного адміністративного суду Зою Кононенко та суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяну Штих. Учасники тренінгу ознайомляться з поняттям природи суддівської етики, етичними принципами відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства, основами етичної поведінки в судовій та позасудовій діяльності.

Судді Апеляційного суду Харківської області Лариса Швецова, Алла Котелевець, Олександр Курило, Володимир Плетньов, Лілія Гуцал проведуть заняття, під час яких буде вивчено питання щодо  особливостей розгляду певних категорій справ та застосування окремих законодавчих норм при здійсненні правосуддя. Суддя, голова  Київського районного суду міста Харкова Світлана Шаренко обговорить із суддями питання щодо участі присяжних  у  здійсненні  правосуддя:  вимоги,  що  до  них пред’являються,  порядок  відбору,  підстави  та  порядок  звільнення  від виконання обов’язків.