Національна школа суддів України

Підготовка суддів окружних адміністративних судів

20–24  лютого  2017 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів.

Тижнева  підготовка суддів розпочалась із тренінгу на тему: “Суддівська етика та доброчесність судді”. Тренери – суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Зоя Кононенко та суддя Апеляційного суду Харківської області Надія Міненкова обговорили із суддями питання етичної поведінки в судовій та позасудовій діяльності. Судді ознайомились із поняттям природи суддівської етики, етичними принципи відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства. Тренінг супроводжувався навчальними відеоматеріалами, індивідуальними та груповими завданнями.

Не менш цікавим та пізнавальним для суддів буде ще один тренінг на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”. Цей тренінг  проведуть судді  Харківського окружного адміністративного суду Зоя Кононенко й Олена Горшкова та суддя Полтавського окружного адміністративного суду Олександр Кукоба. Під час  тренінгу судді  розглянуть зміст та мету статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод,  структуру статті та норми, що в ній містяться.

Окрім цього, суддя Харківського апеляційного адміністративного суду
у відставці Наталія Водолажська розповість про особливості розгляду адміністративних податкових спорів та зосередить увагу суддів на застосуванні податкового законодавства після набрання чинності оновленої редакції Податкового Кодексу України. Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Яна П’янова висвітлить питання щодо принципів  адміністративного  судочинства та особливостей апеляційного провадження, зупиниться на підставах та порядку  провадження за нововиявленими обставинами.