Національна школа суддів України

Підготовка суддів Вищого антикорупційного суду набирає нових обертів

21-24  вересня 2019 року у Києві Національна школа суддів України у співпраці зі Світовим банком в Україні проводить для суддів Вищого антикорупційного суду тренінг на тему: “Засудження корупціонерів та конфіскація їх майна в Україні”

З вітальними словами до учасників звернулися проректор Національної школи суддів України Анатолій Костенко, Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич, Директор Національного Антикорупційного бюро України Артем Ситник, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс та консультант Світового банку Сер Ентоні Хупер.

Тренінг проводять високоповажні тренери: консультант Світового банку Сер Ентоні Хупер, Голова Громадської ради міжнародних експертів, та перший заступник Генерального прокурора України Віталій Касько.

Презентації тренерів підпорядковані розкриттю та обговоренню важливих і актуальних питань щодо Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, конфіскації майна корупціонерів та інших злочинців, діяльності Антикорупційного бюро України. Тренінг побудований на практичному розгляді складних ситуацій, які виникають при провадженнях щодо корупційних злочинів, вирішення проблем стосовно професійної таємниці, розслідування щодо компанії, які базується за межами України, приховування активів, захисту інформаторів та здійснення конфіскації в спеціальному порядку. Значна увага присвячена питанням допиту свідків, розгляду подань адвокатів, винесенню судового рішення.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.