Національна школа суддів України

Підготовка та фасилітація тренінгів у НШСУ

Національна школа суддів України у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем IFES в Україні завершила проведення циклу  тренінгів для тренерів “Підготовка та фасилітація тренінгів у НШСУ”.

З грудня 2023 року по червень 2024 було провели 6 тренінгів для 3 груп суддів-викладачів.  Кожна група учасників тренінгів пройшла офлайн та онлайн-навчання.

13 червня завершився фінальний тренінг в онлайн-форматі із відпрацювання практичних навичок, необхідних для  якісного проведення інтерактивних освітніх заходів онлайн.

Програма тренінгу включала:

- Особливості проведення навчання в онлайн-форматі.

- Практикум з використання Powerpoint presentation, Google doc, відеофайлів та Pdf-файлів в онлайн тренінгах. Робота з сесійними залами.

- Організація навчальних матеріалів онлайн та планування тренінгу.

- Підготовка програми тренінгу та структури навчальної сесії.

Своїми знаннями та навичками з учасниками тренінгу поділилися фасилітатори: старша координаторка проєкту IFES Діана Ашурова, експертка проєкту IFES з навчання та виборів Альона Шешеня, старша асистентка проєкту IFES Ольга Шараєнко та суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ірина Верба. 

По завершенні практикумів судді-викладачі отримали рекомендації щодо покращення технік проведення навчання та вміння працювати з аудиторією в режимі онлайн.