Національна школа суддів України

Підготовка та підвищення кваліфікації працівників Служби: завдання установи суддівської освіти

10 червня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в Тернопільській області онлайнкруглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу онлайн–круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області Едуард Кольцов,  тимчасово виконувачка обов’язків начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Тернопільській області Оксана Вільчинська та директор Чернівецького регіонально відділення Анатолій Огородник.

Проректор Володимир Мазурок у вступній презентації звернув увагу на зміни, які внесені до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо завдань  Національної школи суддів України здійснювати підготовку та підвищення кваліфікації  працівників Служби судової охорони. Він також зазначив, що на законодавчому рівні до працівників Служби належать особи, яким присвоєно спеціальні звання співробітників Служби судової охорони, державні службовці та особи, які уклали трудовий договір із Службою.

Онлайн–круглий стіл провели судді Максим Ходаківський, Анна Мостецька, Галина Білосевич, виконувачка обов’язків начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Тернопільській області Оксана Вільчинська, заступники начальників відділів Андрій Маслюк і Діана Сніцаренко, співробітники Служби судової охорони Ігор Кучер, Сергій Вівсяник та керівниця апарату Шумського районного суду Тернопільської області Ліна Поліщук.

Доповідачі онлайн–круглого столу висвітлили положення законодавства про  функціонування в системі правосуддя України Служби судової охорони як державного органу для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Окремо було обговорено способи взаємодії працівників судів, Державної судової адміністрації України, інших органів і установ системи правосуддя України зі Службою судової охорони.

Співробітниці та співробітники Служби висловили свої позитивні коментарі про актуальність питань, які було включено до програми онлайн–круглого столу. Для покращення ефективності проведення наступних занять усі вони змогли в анкетах зворотного зв’язку зазначити свої оцінки та запропонувати питання для майбутніх обговорень.