Національна школа суддів України

Підготовка тренерів для майбутніх суддів господарської спеціалізації

24-25 жовтня 2018 року Національна школа суддів України у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду проводить тренінги з тренерами курсів для кандидатів на посаду судді про особливост розгляду окремих категорій господарських справ. 

Тренінг відкрив Олександр Потильчак, координатор блоку “Господарське судочинство” програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. 

Він акцентував увагу учасників на важливості тренінгу для підготовки викладачів, які з 23 листопада по 12 грудня цього року будуть проводити заняття з кандидатами на посаду судді в рамках третього блоку спеціальної підготовки. Олександр Потильчак пояснив колегам розуміння позицій розробників курсів і вироблення єдиних підходів до їх викладання, що має сприяти високому рівню засвоєння матеріалів кандидатами на посаду судді. 

Тетяна Дроботова, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, наголосила на важливості роботи викладачів-тренерів для підготовки висококваліфікованих кадрів для судової системи. 

Для підготовки викладачів залучено досвідчених тренерів: суддів Володимира Гевка, Бориса Грека, Олесю Дупляк, Олену Коротун, Олександра Крижного та Олену Яценко

Майбутнім викладачам важливо почути думки та поради досвідчених тренерів, які мають практичний досвід викладання кандидатам на посаду судді. 

У перший день тренінгу було презентовано матеріали курсів „Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин“ і „Особливості розгляду корпоративних спорів“. 

Другий день тренінгу присвячений підготовці до проведення занять з майбутніми суддями курсів про особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських справ; спорів, що виникають із договорів страхування й ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу. 

Після презентації кожного курсу завтрашні тренери заповнювали анонімні анкети, результати яких будуть враховані для доопрацювання відповідних курсів.