Національна школа суддів України

Підготовка тренерів з питань пробації

1 березня 2021 року відбулася церемонія відкриття програми підготовки тренерів з питань пробації, що реалізується проєктом NORLAU “Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні” спільно з Державною установою “Центр пробації”.

Проєктом відібрано учасників до команди майбутніх тренерів, до складу якої від Національної школи суддів України увійшла Єлизавета Ковтюк, головний науковий співробітник Тестологічного центру, керівник групи розробників навчального курсу для суддів з питань пробації. Також до складу команди увійшли представники Державної установи “Центр пробації”, Департаменту з питань виконання покарань, Білоцерківського Центру підвищення кваліфікації персоналу ДКВС України, Тренінгового центру прокурорів України та NORLAU Проєкт пробації.

Перший етап навчання буде проведено онлайн в період з 2 по 5 березня 2021 року, в рамках якого команда тренерів матимете можливість ознайомитися з досвідом у сфері пробації та кримінальної юстиції інших країн, зокрема Норвегії, Нідерландів та Великобританії. Будуть розглянуті питання реалізації дистанційного навчання, а також взаємодії з волонтерськими організаціями.

Церемонію розпочали Посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал, заступник Міністра юстиції України Олена Висоцька, директор відділу Директорату Норвезької виправної служби Кім Екхауген, директор Державної установи “Центр пробації” та керівник NORLAU Проєкт Пробації Сірі Фйортофт.

Учасники церемонії також ознайомилися з програмою тренінгу, яку представили експерт з питань пробації NORLAU Проєкт пробації та керівник відділу пробації у Норвегії NORLAU Проєкт пробації.