Національна школа суддів України

ПІДПИСАННЯ УГОДИ ПРО ПАРТНЕРСТВО

ПІДПИСАННЯ УГОДИ ПРО ПАРТНЕРСТВО

20 березня 2012 року т.в.о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна та директор Проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Стенфорд Аммар підписали Угоду про партнерство щодо реалізації Проекту, який впроваджується компанією «Агрітім Канада Консалтінг» за фінансової підтримки  Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA). Символічним стало те, що на підписанні Угоди були присутні засновник та президент компанії «Агрітім Канада Консалтінг» Роберт Френсіс та Віце-президент Гейл Тернер.



Угода стала підтвердженням прагнення Сторін до тісного співробітництва задля досягнення основної мети Проекту - розбудови та впровадження ефективної та відповідальної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх та підвищення потенціалу основних державних інституцій, дотичних до сфери підліткового правосуддя на шляху до реалізації відповідних положень Концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, яку затверджено Указом Президента України від 24.05.2011 № 597/2011, та відповідно до завдань, визначених Планом заходів щодо реалізації Концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1039-р.

Угодою передбачається, що сторони обмінюватимуться інформацією, спільно організовуватимуть навчальні заходи для суддів, уповноважених здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, з використанням канадського досвіду розгляду справ щодо підлітків, що мають проблеми з законом.

На завершення Сторони висловили сподівання, що співпраця Національної школи суддів України з Проектом «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» буде плідною та конструктивною.