Національна школа суддів України

Підсумки триденної підготовки голів та заступників голів місцевих судів

10 листопада 2021 року Національна школа суддів України завершила проведення триденної онлайн–підготовки голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, окружних адміністративних судів.

В останній день підготовки перед суддями виступили голова Бахмацького районного суду Чернігівської області, кандидат юридичних наук Павло Пархоменко та керівниця апарату Волинського апеляційного суду Оксана Підгайна з актуальною та практичною темою щодо впровадження достатньо нового інструменту в судовому адмініструванні як людиноорієнтований суд. Доповідачі також поділилися зі слухачами та слухачками власним досвідом з даної тематики та відповіли на запитання.

Окрім цього, у ході останнього дня підготовки учасники та учасниці мали змогу заслухати презентацію Людмили Гізатуліною, заступниці Голови Державної судової адміністрації України, яка поінформувала очільників судів про поточний стан фінансування судів та питання бюджету для системи правосуддя у 2021–2022 рр., а також надала певний прогноз щодо цих питань на 2022 рік. Ця тема викликала велику цікавість та спричинила жваве обговорення нагальних та актуальних питань довколо фінансування судів.

По завершенню підготовки з заключними словами до учасників та учасниць звернувся Микола Оніщук, ректор Національної школи суддів України, який відмітив високий рівень організації та проведення навчання суддів, поінформував щодо подальшого удосконалення школою програм підготовки з урахуванням побажань та наданих пропозицій суддів, а також  рекомендував суддям ознайомити своїх колег на місцях з отриманою інформацією та знаннями.

У свою чергу Іван Балаклицький, начальник відділу підготовки суддів НШСУ, зазначив, що за результатами проходження підготовки усі слухачі та слухачки отримають відповідні Сертифікати.