Національна школа суддів України

Підсумки здійснення спеціальної підготовки майбутніх суддів

7 червня 2019 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук  провів нараду за підсумками здійснення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Микола Оніщук зазначив про високу оцінку організації занять, високопрофесійної роботи викладачів, змістовної програми спеціальної підготовки, яку виставили представники органів і установ системи правосуддя України та проектів міжнародної технічної допомоги.

Ректор висловив подяку проректорам, керівникам регіональних відділень і всім працівникам Національної школи суддів України за злагоджену та професійну роботу.

Микола Оніщук звернув увагу,  що Національна школа суддів України єдина установа, яка забезпечує суддівську освіту на досить високому рівні,  використовуючи при цьому новітні інноваційні методи та форми підготовки майбутніх суддів.

У режимі відеоконференції в нараді брали участь  працівники усіх регіональних відділень, які звернули увагу на добрий рівень підготовленості слухачів, що проходили спецпідготовку, на їх вмотивованість і висловили слова вдячності за оперативність у вирішенні питань та в можливості залучення до викладання тренінгу в кожній групі декількох викладачів (тренерів).

Проректор Володимир Мазурок у своїй презентації проаналізував організацію проведення спеціальної підготовки та запропонував заходи щодо подальшого вдосконалення процесу спеціальної підготовки майбутніх доборів кандидатів на посаду судді.

Після обговорення учасниками та учасницями наради заходів щодо оптимізації та вдосконалення програми спеціальної підготовки ректор Микола Оніщук наголосив на необхідності удосконалення тренінгів,  проведення  аналізу результатів контролів успішності; необхідності розробки та запровадження різних форм підготовки, формату спілкування зі слухачами (практикуми, семінари тощо); проведення тренінгу для координаторів блоків, директорів і керівників груп розробників “Складання тестових і практичних завдань для потреб судоустрою. Вітчизняна практика та міжнародні стандарти” тощо.