Національна школа суддів України

Підтримання професійного рівня помічників суддів

23–27 травня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників судів місцевих загальних та апеляційних судів   Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Отримувати нові знання, практичні навички та вміння прибули 29 помічників суддів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та професійних фахівців.

Протягом тижня слухачі розглянуть проблемні питання застосування цивільного та кримінального законодавства, детально зупиняться на   Європейській системі захисту прав людини, отримають практичні навички застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, проаналізують правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені  в рішеннях ЄСПЛ, що набули статусу остаточних. Окрім того, помічників судів удосконалять свої знання з українського ділового мовлення та процесуального документування, покращать навички комунікації з людьми з особливими потребами, а також попрацюють над моделюванням конкретних ситуацій взаємодії з представниками засобів масової інформації, навчаться самовладанню у стресових ситуаціях та запобіганню ефекту професійного вигорання.