Національна школа суддів України

Підтримка розвитку системи правосуддя в Україні Радою Європи

29 жовтня 2015 року в Офісі Ради Європи в Україні відбулася зустріч з Послом, Головою офісу Ради Європи в Україні паном Владіміром Рістовскі, на яку були запрошені партнери Проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні”. 


У зустрічі брали участь проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова

Ця зустріч була присвячена більш детальному обговоренню плану співпраці на 2016 рік для його подальшого обговорення в рамках Щорічної координаційної платформи рамкової програми співпраці Європейського Союзу/Ради Європи (2015-2017) для країн Східного партнерства, яка запланована на 4 листопада 2015 року. 











Проректор Наталія Шукліна відмітила ефективність співпраці Національної школи суддів України з Офісом Ради Європи, яка проводиться в рамках пріоритетів, визначених Україною в Угоді про асоціацію з ЄС, Плані дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки та Національною стратегією у сфері прав людини. Це твердження стосується як проектів взагалі, так і проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні”, з яким запланована робота над дистанційними навчальними програмами для суддів щодо Конвенції захисту прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини (вступний курс), досудового розслідування, доказів і доказування, критеріїв прийнятності, анти дискримінації та неналежного поводження. 

Проректор Наталія  Шукліна відмітила необхідність поглибленого вивчення досвіду провідних європейських шкіл щодо організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, формування програми, методик навчання та підготовки суддів-тренерів. 

Посол Владімір Рістовські схвально сприйняв цю пропозицію, відмічаючи щире бажання Ради Європи допомогти Україні у підготовці високопрофесійних кадрів для судової системи