Національна школа суддів України

Підтримка в секторі цивільної безпеки

10 липня 2015 року в Національній школі суддів України проректор Володимир Мазурок зустрівся зі старшим помічником з питань судової реформи Консультативної Місії Європейського Союзу Оленою Точиловською.

Консультативна Місія Європейського Союзу в Україні надає підтримку відповідним державним установам у секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні, зокрема, судової системи та прокуратури, а також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

Володимир Мазурок розповів про стан суддівської освіти в Україні, охарактеризував здобутки в цій сфері, та питання, з якими доводиться стикатися у процесі формування кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу.


У ході зустрічі було обговорено  можливості  співпраці Національної школи суддів України та Консультативної Місії Європейського Союзу у сфері вивчення та залучення досвіду країн Європейського Союзу для його застосування у процесі проведення відбіркового  іспиту кандидатів на посаду судді.  Особливо актуальним для Національної школи суддів України може бути досвід у царині визначення особистих морально–психологічних якостей кандидатів.

Під час зустрічі обговорювалася також можливість використання  знань та досвіду європейських експертів у практиці  Суду Справедливості ЄС у Люксембурзі.

Окремо на зустрічі обговорювалася тема  відображення в підготовці, яку проводить Національна школа суддів України, питань застосування норм Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод  і практики Європейського суду з прав людини.

Учасники зустрічі домовилися про необхідність  урізноманітнення та поглиблення відповідних заходів у підготовці суддів усіх спеціалізацій та юрисдикцій.