Національна школа суддів України

Підтримуємо кваліфікацію працівників служби судових розпорядників

01-03 червня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку працівників служби судових розпорядників місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

Розпочалась підготовка з виступу судді Авдіївського районного суду Донецької області Олени Панченко щодо психології діяльності працівника апарату суду, психологічних аспектів поведінки працівників служби судових розпорядників, порядку дій судового розпорядника у надзвичайних ситуаціях.

Заступник голови Апеляційного суду Київської області, кандидат юридичних наук Олег Ігнатюк обговорив з учасниками підготовки роль, місце та повноваження судових розпорядників у процесі відправлення правосуддя, особливості відповідальності за злочини вчинені внаслідок провокації.

На практичному занятті представника Голосіївської районної організації Товариства Червоного Хреста Івана Павлишина, працюючи в малих групах, учасники підготовки навчилися надавати домедичну допомогу відвідувачам суду, приведенню потерпілої особи у відновне положення до прибуття бригади швидкої допомоги, розрізняти перші ознаки інфаркту, інсульту, епілепсії, дізналися про рани різної класифікації та кровотечі.

В наступні дні підготовки судовим розпорядникам були запропоновані до обговорення не менш актуальні теми. Викладач Національної школи суддів України, начальник відділу по роботі з персоналом Олег Цимбалюк. зосередив особливу увагу на правовому статусі розпорядників, відповідно до Положення про службу судових та організацію її діяльності, затвердженого Наказом ДСА України 14.07.2011 року №112. Корисною та змістовною була міні-лекція Олени Панченко, щодо основ тайм-менеджменту, методики оптимізації робочого часу, ефективних форм управління робочим часом, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

Після закінчення підготовки кожному працівнику апарату, який її пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.