Національна школа суддів України

Підтримуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково

22–26 лютого 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

У вітальному промові начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький зазначив, що судді під час підготовки розглянуть нагальні питання судової системи.

У перший день підготовки проведено тренінг на тему: “Суддівська етика. Доброчесність”. Розкриття теми тренінгу відбувається за модулями, а саме: “Природа суддівської етики. Принципи суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства”, “Поведінка судді під час здійснення правосуддя” та “Принципи і стандарти етичної поведінки в позасудовій діяльності судді”. Під час тренінгу судді переглянули відео з наступним обговоренням та вирішували практичні завдання, що дуже важливо для підвищення професійної компетентності.

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ Олена Ситнік розкриє актуальні питання застосування земельного законодавства та зосередиться на правових висновках Верховного Суду України у справах, що виникають із земельних правовідносин. Заступник голови Апеляційного суду Київської області, кандидат юридичних наук Олег Ігнатюк надасть практику здійснення судового контролю за досудовим слідством у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України. Суддя апеляційного суду Київської області Людмила Сушко у виступі стосовно написання судових рішень судом першої інстанції запропонує до опрацювання методику складання мотивувальних частин судових рішень.

Враховуючи вимоги ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” в межах підготовки буде проведено другий тренінг на тему: “Докази і доказування в кримінальному провадженні” з наступним оцінюванням суддів.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.