Національна школа суддів України

Підтримуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів

11–15 квітня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше.

У вітальній промові заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Надія Стефанів ознайомила  суддів з питаннями, які передбачені програмою підготовки та наголосила на тренінгах на теми: “Суддівська етика. Доброчесність судді” і “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя” з наступним оцінюванням суддів.

Для проведення підготовки запрошено суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, заступника голови Апеляційного суду Київської області, начальника відділу взаємодії із засобами масової інформації Верховного Суду України, визначних науковців з метою ефективного проведення лекцій та тренінгів.

Розпочалась підготовка з виступу викладача-наукового консультанта відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності Національної школи суддів України, судді  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, кандидата юридичних наук Галини Юровської  щодо провадження у цивільній  справі в суді першої інстанції та захисту права власності. Начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації Верховного Суду України Людмила Момот обговорила актуальні теми відносно проблем підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та взаємодії судів та засобів масової інформації. Викладач Національної школи суддів України, доцент кафедри культури української  мови Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, кандидат філологічних наук Оксана Кабиш запропонувала суддям виконати практичні завдання, які потребували знань з українського ділового мовлення за професійним спрямуванням.

Змістовними та насиченими, виконанням практичних завдань, будуть наступні дні підготовки. Суддя, заступник голови Апеляційного суду Київської області, кандидат юридичних наук Олег Ігнатюк розкриє теми підготовчого провадження та його ролі в забезпеченні ефективного і якісного розгляду кримінальної справи та проблемні питання судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції. Головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцент кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська протягом виступу акцентує увагу на антикорупційному законодавстві, як одному із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні, а саме на реформуванні системи запобігання і протидії корупції.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.