Національна школа суддів України

Підтримуємо професійне зростання суддів місцевих загальних судів

10–14 квітня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Вітальною промовою підготовку розпочав проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко. Проректор ознайомив суддів з актуальними питаннями, передбаченими програмою підготовки, розповів про сучасні технології навчання в Національній школі суддів України, зорієнтовані на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів, та наголосив на необхідності врахування вимог ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, що передбачає проведення в межах тижневої підготовки суддів тренінгів на теми: “Призначення покарання у кримінальних справах” та “Управління часом у суддівській діяльності” з наступним оцінюванням суддів.

Під час підготовки заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук Галина Юровська ознайомить з особливостями розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними та з особливостями вирішення окремих категорій житлових спорів. Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталія Марчук розгляне із суддями питання щодо підготовчого провадження та його ролі в забезпеченні ефективного і якісного розгляду кримінальної справи, зосередить увагу на проблемних питаннях судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції та на питанні щодо доказів і доказувань у кримінальному судочинстві.

Головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська висвітлить актуальне питання щодо антикорупційного законодавства, міжнародних стандартів із питань запобігання корупції та їх запровадження в Україні. Суддя, заступник голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області Євген Борець розгляне спірні питання щодо захисту права власності в цивільному судочинстві. Суддя Апеляційного суду міста Києва Галина Балацька розповість про провадження у справах про адміністративні правопорушення та ознайомить із практикою Європейського суду з прав людини з  цієї категорії справ. Головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Закарпатського окружного адміністративного суду у відставці, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Василь Андрійцьо запропонує для обговорення актуальну тему щодо особливостей розгляду адміністративних справ загальними місцевими судами.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.