Національна школа суддів України

Підведення підсумків спільної діяльності

31 травня 2021 року відбулося заключне онлайн–засідання Координаційної групи проєкту Ради Європи “Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини”. Національну школу суддів України на зустрічі представляла начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова.

З вітальними словами до учасників та учасниць звернулися голова відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту з впровадження стандартів прав людини, правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ліліт Данегян та заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Вступом до подальшого обговорення стали виступи координатора проєкту Андрія Ковакіна та керівниці проєкту Марти Басистюк, які презентували загальні результати діяльності та аналітичні документи, підготовлені міжнародними та національними експертами в рамках проєкту Ради Європи.  Крім того, керівник відділу Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Ради Європи Павло Пушкар поділився досягнутими результатами співпраці щодо надання підтримки Україні у забезпеченні доступного, повного та ефективного правосуддя через виконання рішень, в яких встановлено порушення статті 6 Європейської конвенції з прав людини.

Під час дискусії, участь у якій взяли представники Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Міністерства юстиції України, Верховної Ради України (Комітет з питань правової політики Верховної Ради України та його Підкомітет з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв’язання спорів), Верховного Суду, Вищої ради правосуддя та Національної школи суддів України, його учасники поділилися досягнутими результатами спільної діяльності. Зокрема, Тетяна Пустовойтова відмітила якісну співпрацю з командою проєкту у підготовці та виданні спеціального випуску фахового журналу Слово Національної школи суддів України, в якому зібрані доповіді, виголошені на онлайн конференції “Забезпечення єдності судової практики: правові позиції Великої Палати Верховного Суду та стандарти Ради Європи” та у межах навчальних заходів для суддів Верховного Суду, які проводилися НШСУ наприкінці 2020 року. Також підготовлені 22 відеолекції провідних українських та міжнародних спікерів зазначених заходів, які вже використовуються в програмах підготовки суддів.