Національна школа суддів України

Підвищення кваліфікації – ефективний шлях до самовдосконалення

12–16 червня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів

Підвищення кваліфікації шляхом отримання нових знань і вмінь  є надзвичайно важливим елементом самовдосконалення у професійній діяльності, тому для  ефективного проведення занять запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань.

Розпочне підготовку суддя Апеляційного суду Одеської області Олександр Таварткіладзе з розгляду актуальних питань застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ та судової практики розгляду спорів, які випливають із кредитних правовідносин. Суддя господарського суду Одеської області, член Комітету  забезпечення гарантій належності суддів, правового захисту суддів, соціального захисту суддів та їх сімей Олександр Демешин висвітлить питання щодо антикорупційного законодавства. Адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна зупиниться розгляді практичних моментів та особливостей складання виправдувальних  вироків та вироків про перекваліфікацію злочинного діяння із зазначенням особливостей різних видів кримінальних правопорушень, а також на проблемних питаннях щодо розгляду кримінальних справ судом присяжних. Суддя Комінтернівського районного суду Петро Жовтан розповість про провадження у справах про адміністративні правопорушення. Із типовими методиками та процедурою психологічного тестування ознайомить кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології факультету психології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка  Інна Козицька. У свою чергу суддя Апеляційного суду Одеської області у відставці Марія Процик та діюча суддя цього ж суду Наталія Грідіна зосередять увагу суддів на важливих питаннях щодо захисту права власності в цивільному судочинстві, ознайомлять із практикою здійснення судового контролю за досудовим слідством у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України та особливостями кримінального провадження на підставі угод. Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області у відставці Ганна Приміч розповість про проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах.

На завершення, суддя Малиновського районного суду м. Одеси, доцент, кандидат юридичних наук, член Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України Володимир Гуревський розгляне із суддями застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів.

У межах цієї підготовки буде проведено два тренінги.

Для проведення тренінгу на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів цивільної спеціалізації” запрошено суддю, заступника голови Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка та суддю, секретаря судової палати з розгляду цивільних справ цього ж суду, кандидата юридичних наук Єлєну Сєвєрову.

Тренінгу на тему: “Докази і доказування у кримінальному судочинстві в суді першої інстанції” проведуть Наталія Грідіну, Петро Жовтан і Катерина Кармазіна. За результатами  тренінгів  буде проведено анкетне оцінювання суддів-учасників.