Національна школа суддів України

Підвищення кваліфікації суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково

25–29 квітня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець ознайомив слухачів із програмою заходу та повідомив, що відповідно ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у межах підготовки буде проведено два тренінги з оцінюванням на теми: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” та “Суддівська етика. Доброчесність”.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів Апеляційного суду Одеської області Андрія Дрішлюка, Єлєну Сєвєрову, Сергія Сегеду, Олександра Таварткіладзе, Олександра Толкаченка, суддю Одеського окружного адміністративного суду Оксану Бойко та суддю у відставці, провідного науковця Михайла Сидоренка.

Підготовку буде проведено з активним використанням інтерактивних методів навчання, за допомогою яких Олександр Толкаченко розкриє питання антикорупційного законодавства, Андрій Дрішлюк розповість слухачам про особливості вирішення окремих категорій житлових спорів та про проблемні аспекти розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності. Олександр Таварткіладзе  проаналізує із суддями актуальні питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних спорів та розгляне судову практику розгляду спорів, які випливають із кредитних відносин.