Національна школа суддів України

Підвищення кваліфікації суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково

14–18 березня 2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

Підготовку проходять 56 суддів місцевих загальних судів Харківської, Сумської, Полтавської, Луганської та Донецької областей.

Програму тижневої підготовки складено  з урахуванням  стандартизованої програми підготовки  суддів відповідної категорії. До неї включено питання специфіки розгляду справ цивільного та кримінального провадження, загальні питання організації судового процесу та діяльності суду.

У перший день підготовки голова Київського районного суду міста Харкова Світлана Шаренко обговорила із суддями питання повноважень слідчих суддів різних рівнів, особливості судового контролю за їх процесуальними діями та рішеннями.

З питань кримінального провадження із колегами спілкуватиметься  суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих, яка розповість про загальний порядок судового провадження на підставі угод та незаконні угоди щодо людини (торгівля людьми).

До блоку підготовки з цивільної юрисдикції включено питання щодо особливостей розгляду справ про визнання правочинів недійсними та ознайомлення із практикою розгляду спорів щодо банківських правочинів.

Під час підготовки  судді також матимуть можливість взяти участь в одному з тематичних тренінгів на теми: “Антикорпційне законодавство” та “ Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практика Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя (цивільна частина)”.