Національна школа суддів України

Підвищення рівня резистентності до професійного стресу

3 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для суддів окружних адміністративних судів декількох областей та міста Києва “Основи саморегуляції та її роль в адаптації до діяльності судді”. 

Тренінг відкрив заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, який представив викладачів, ознайомив з правилами проведення онлайнового заняття та закликав суддів до активної участі в обговореннях та виконанні практичні вправ, що дозволить закріпити навички, необхідні як в роботі, так і в повсякденному житті.

Дистанційне заняття із  суддями окружних адміністративних судів провели начальниця відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко, її заступник Андрій Маслюк, головна спеціалістка–психологиня цього ж відділу  Анжеліка Фарафонова та  суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному Тетяна Чумаченко.

Відповідно до програми тренінгу було проведено три модулі, на яких судді опрацювали питання стресу у професійній діяльності та резистентності до нього, основ саморегуляції та практик саморегуляції.

Судді також пройшли експрес–опитування та виконали практичні вправи для засвоєння матеріалу з кожного із проведених модулів. Після виконання завдань судді змогли обмінятися своїми думками.